5 lucruri bune de știut despre apa de gură
Dezinfecție

5 lucruri bune de știut despre apa de gură

Despre apa de gură se vorbește mult, că ajută la împrospătarea respirației, are efect de curățare a cavității bucale și multe alte mituri. Mai puțin însă se vorbește despre contraindicațiile acesteia, despre cum să o folosim corect, de ce trebuie să facem pauze în a o folosi și desigur ce conține această apă “miraculoasă”.

În articolul de astăzi vă aducem 5 factori importanți despre apa de gură și vom încerca să vă facem o claritate despre cum o folosim, ce apă alegem și când totuși este indicat să o folosim.

1. Apa de gură o pot folosi persoanele care au avut unele intervenții stomatologice

Este recomandat ca în primele două săptămâni după o intervenție stomatologică să folosești apa de gură. Trebuie să clătești cât mai bine zona respectivă cu apă de gură pe bază de “octenidină” (ex: Octenidol) care este și un antiseptic puternic.

Clătiți ușor după fiecare masă sau gustare, asigurându-te că apa va ajunge în zona extracției. Clătirea va îndepărta resturile alimentare și debriurile din alveolă, ajutând vindecarea. O metodă sigură, inofensivă și cu rezultate majore.

scapa de mirosul neplacut

2. Persoanele care vor să scape de mirosul neplăcut, inclusiv fumători, o pot folosi cu încredere

Mirosul neplăcut al gurii constituie un mare impediment social. Apa de gură vine să asigure o respiraţie proaspătă şi plăcută. Însă și aici trebuie de menționat că apa de gură are doar rol protector şi nu curativ.

gingivită, paradontoză

3. Poate ajuta persoanele cu gingivită, paradontoză, etc, care duc un curs de remediere

Bacteriile rezidente în cavitatea orală sunt reponsabile de colonizarea ţesuturilor dentare dar şi a celor moi. La nivel dentar, acestea produc carii iar la nivel mucozal, inflamaţii, leziuni sau iritaţii.

Iar în acest caz apa de gură antiseptică, ajută la remedierea problemelor enumerate mai sus.

Apa de gura reguli de folosire

4. Apa de gură are câteva reguli de folosire

Pentru a fi într-adevăr eficientă în prevenirea infecțiilor și cariilor, cavitatea bucală trebuie să fie deja îngrijită. Astfel, folosirea apei de gură se face la finalul ciclului de igienizare, după care dezirabil ar fi să nu mănânci sau să fumezi timp de jumătate de ora.

În ceea ce privește cantitatea necesară unei utilizări, clătiți gura timp de 15-30s. Recomandate 2-3 aplicări pe zi.

5. Cel mai important este să înțelegem că apa de gură nu înlocuiește periuța de dinți

Acest produs distruge bacteriile din cavitatea bucală, însă nu poate înlocui periajul dentar. Apa de gură asigură o curățare mai bună după ce speli dinții cu periuța și ajută la combaterea inflamațiilor gingivale.

Octenidol - apa de gură cu gust plăcut și care luptă cu durerea dinților

apa de gura Octenidol Schulke

Uită de apa de gura care o folosești în fiecare zi, alege apa de gura Octenidol Schulke, foloseștete de ea doua săptămâni și vei vedea efectul.

Avantaje apei de gură Octenidol Schulke:

  • Conține Octenidina
  • Soluție gata pregătită
  • Ajută la menținerea unei flore orale sănătoase
  • Fără clorhexidină
  • Aromă proaspătă de mentă
  • Luptă cu bacteriile din cavitatea orală

Recomandat:

  • Poate fi folosit înainte și după intervențiile chirugicale orale și parodontale
  • Ideal pentru copii și femei însărcinate

Ambalaj individual: Flacon de 250 ml.